• Om jongeren te helpen stress en het gevoel van overbelasting te verminderen bieden de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden begin 2022 weer een nieuwe The Lab of Life training aan voor jongeren.
 • In verband met het toenemende aantal besmettingen is besloten de aftrap van de verdiepingscursus Grensoverschrijdend gedrag voor vrijwilligers van verenigingen uit te stellen tot januari 2022
 • De mobiele spot is een rijdende ontmoetingsplek voor jongeren, opgezet door de gemeenten Bladel, Bergeijk, Eersel en Reusel-De Mierden.
 • Omdat we ook in onze gemeente benieuwd zijn naar de mening van jongeren over drugs vragen we iedereen in de leeftijd van 16 tot en met 27 jaar om de vragenlijst in te vullen. Jongeren die de enquête invullen, maken een mooie kans op het winnen van een vette trip naar keuze zoals Skydiven, dagje naar een pretpark, karten of een wellnessbezoekje.
 • Op 1 juli veranderde de Drank- en Horecawet in de Alcoholwet. Deze wet richt zich nóg scherper op het voorkomen en terugdringen van problematisch drankgebruik. Eén van de belangrijkste veranderingen is dat het doorgeven van alcohol van een meerderjarige aan een minderjarige in de publieke ruimte strafbaar is geworden.
 • De zomer is voor veel jongeren een prachtige tijd: dagjes weg, kamperen bij de boer en verschillende kermissen. Dit jaar zal de zomer er anders uitzien dan normaal doordat festivals en evenementen waarschijnlijk niet of slechts beperkt doorgaan. Toch liggen verleidingen nog steeds op de loer.
 • 24 en 30 april vond de online ouderavond “Daar gaan ze: jullie kind naar het VO” plaats. Mocht je niet in de gelegenheid zijn geweest om te kijken of alles nog een keertje rustig willen terugkijken, dan kan dat nog t/m 31 juli a.s. via de onderstaande links
  Scholier gaat voor het eerst naar VO en wordt uitgezwaaid door ouders
 • Tijdens corona heeft het project niet stilgelegen. De activiteiten die gepland stonden zijn weliswaar beperkt of digitaal uitgevoerd, maar achter de schermen is er weer veel gebeurd. Zo is er ook een nieuwe website gebouwd waarop de informatie gemakkelijker ontsloten wordt.
 • #Kempenbranie: Samenwerken aan een gezonde en positieve toekomst voor de jeugd.
  Aan de slag met de resultaten van de tweede meting
  infographic tweede meting