CJG+ de Kempen (Centrum jeugd en gezin)

CJG+ ondersteunt jongeren tot 18 jaar en hun gezinnen in de Kempengemeenten (Bergeijk, Eersel, Bladel en Reusel-De Mierden). CJG+ biedt zelf lichte ondersteuning bij opgroeien en opvoeden en ondersteuning bij complexe opvoedvraagstukken. Zij zijn er ook voor jongeren met een verstandelijke beperking en voor jongeren met geestelijke problemen of voor de uitvoering van kinderbeschermingsmaatregelen of jeugdreclassering. De ondersteuning door het CJG+ wordt altijd geleverd door professionele jeugd- en gezinswerkers. 

Centrum Jeugd en Gezin+ De Kempen is bereikbaar via:
Telefoon: Op werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar van 10.00 tot 12.30 uur op 0497 - 74 55 44   
E-mailadres: info@cjgplusdekempen.nl

Online informatie over opvoeden

Ook online is veel betrouwbare informatie te vinden over opvoeden en opgroeien. Vergeet daarnaast niet dat je opvoeden niet alleen hoeft te doen. Familie, vrienden, de mensen van de kinderopvang of de school denken vaak graag met je mee. Zie:

En voor een uitgebreid overzicht: https://www.kempengemeenten.nl/overzicht-websites-voor-online-hulp-voor-ouders-en-kinderen

GGD Jeugdgezondheidszorg (JGZ)

Voor al je vragen of zorgen over jeugdgezondheid en opgroeien/opvoeden kun je terecht bij het team JGZ. Praten met een deskundige biedt vaak nieuwe inzichten en helpt je verder. Wij bieden een luisterend oor, geven hulp en advies en als het nodig is verwijzen we door.

Bel: 088 – 003 14 14 of geef in een appje aan dat je graag telefonisch advies wilt van een jeugdverpleegkundige en geef aan wat je vraag is. Verdere gegevens zijn niet nodig. Wij nemen contact met je op. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:30 – 17:00 uur.

Jouw GGD 

Hier vinden jongeren betrouwbare informatie over onderwerpen zoals gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, genotmiddelen en media. En zij kunnen via de anonieme chat al hun vragen stellen. Geen vraag is te gek. www.jouwggd.nl

 

Novadic-Kentron 

Ouders schrikken vaak als hun kind genotmiddelen gebruikt. Daarom helpen wij ouders om hiermee om te gaan. We kunnen ouders op verschillende manieren helpen.

Telefonisch adviesgesprek

Tijdens werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur kun je bellen naar Advies en Informatie, bereikbaar op telefoonnummer 073 - 689 90 90. De medewerkers geven antwoord op vragen over drugs, alcohol, gokken en gamen. Ook geven ze je graag tips hoe je met je kind hierover kunt praten of andere opvoedtips.

Individueel gesprek op afspraak

Je kunt ook meteen een afspraak maken voor een individueel gesprek over genotmiddelen, het verschil tussen experimenteren en verslaving, tips hoe je om kunt gaan met gebruik en eventueel hulp voor je kind.

Ouder-kindgesprek

Als je wilt dat je kind ook in gesprek gaat, kun je met preventie een ouder-kindgesprek voeren. Als ouder heb jij dan een gesprek met een preventiewerker. Je kind praat op hetzelfde moment met een andere medewerker.

Facebookgroepen

Op onze Facebookgroepen voor ouders delen ouders ervaringen, vinden ze erkenning en geven ze elkaar tips over hoe ze met verschillende situaties om kunnen gaan. Op deze plek zijn ook preventiewerkers van Novadic-Kentron aanwezig die ouders advies en informatie geven. Ook zijn er soms livestreams georganiseerd en korte presentaties van onze preventiewerkers. Ben jij een ouder of ken jij ouders die vragen hebben rondom alcohol, drugs of gamen? Verwijs ze dan door naar onze Facebookgroepen.

www.facebook.com/groups/mijnkindenalcohol
www.facebook.com/groups/mijnkindendrugs
www.facebook.com/groups/mijnkindengamen

Homeparty

Een homeparty wordt georganiseerd voor, door en bij ouders / opvoeders thuis. Een preventiewerker komt dan bij jou thuis informatie geven over verschillende genotmiddelen, opvoedingstips en handvatten voor een gesprek met het kind.