• The Lab of Life: zo krijgen jongeren meer motivatie, energie en minder stress!

  Om jongeren te helpen stress en het gevoel van overbelasting te verminderen bieden de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden na de meivakantie weer een nieuwe The Lab of Life training aan voor jongeren.

 • Join Us helpt en maakt jongeren sociaal sterker!

  Van de jongeren van 12 tot 18 jaar in de Kempen is maar liefst 26% eenzaam. Van de jongeren van 19 tot 24 jaar, is 34% eenzaam. Deze jongeren vinden het lastig contact te maken en vriendschappen op te bouwen. Daarom starten we het programma Join Us, wat deze jongeren sociaal sterker maakt!

 • Verdiepingscursus Grensoverschrijdend gedrag voor vrijwilligers van verenigingen in de Kempen binnenkort van start

  Nu de maatregelen het mogelijk maken om fysiek bij elkaar te komen (op gepaste afstand van elkaar en conform overige richtlijnen) gaat de cursus Grensoverschrijdend gedrag op 15 februari 2022 van start.

 • Opening mobiele spot bij Pius X-College

  De mobiele spot is een rijdende ontmoetingsplek voor jongeren, opgezet door de gemeenten Bladel, Bergeijk, Eersel en Reusel-De Mierden.

 • Trippen of Skippen? Jouw mening over drugs(gebruik) telt

  Omdat we ook in onze gemeente benieuwd zijn naar de mening van jongeren over drugs vragen we iedereen in de leeftijd van 16 tot en met 27 jaar om de vragenlijst in te vullen. Jongeren die de enquête invullen, maken een mooie kans op het winnen van een vette trip naar keuze zoals Skydiven, dagje naar een pretpark, karten of een wellnessbezoekje.

 • Geef NIX door en bespaar € 200,00!

  Op 1 juli veranderde de Drank- en Horecawet in de Alcoholwet. Deze wet richt zich nóg scherper op het voorkomen en terugdringen van problematisch drankgebruik. Eén van de belangrijkste veranderingen is dat het doorgeven van alcohol van een meerderjarige aan een minderjarige in de publieke ruimte strafbaar is geworden.

 • Presentaties ouderavonden 24 en 30 juni

  24 en 30 april vond de online ouderavond “Daar gaan ze: jullie kind naar het VO” plaats. Mocht je niet in de gelegenheid zijn geweest om te kijken of alles nog een keertje rustig willen terugkijken, dan kan dat nog t/m 31 juli a.s. via de onderstaande links

  Scholier gaat voor het eerst naar VO en wordt uitgezwaaid door ouders
 • Nieuwe website!

  Tijdens corona heeft het project niet stilgelegen. De activiteiten die gepland stonden zijn weliswaar beperkt of digitaal uitgevoerd, maar achter de schermen is er weer veel gebeurd. Zo is er ook een nieuwe website gebouwd waarop de informatie gemakkelijker ontsloten wordt.

 • Tweede meting; rapport en belangrijkste bevindingen

  #Kempenbranie: Samenwerken aan een gezonde en positieve toekomst voor de jeugd.
  Aan de slag met de resultaten van de tweede meting

  infographic tweede meting