Join Us

Het lijkt misschien vanzelfsprekend dat jongeren vrienden hebben. Toch blijkt uit de gezondheidsmonitor van de GGD Brabant-Zuidoost voor de Kempen iets anders. Van de jongeren van 12 tot 18 jaar is maar liefst 26% eenzaam. Hiervan is 4% zelfs (zeer) ernstig eenzaam. Van de jongeren van 19 tot 24 jaar, is 34% eenzaam. Hiervan is 10% (zeer) ernstig eenzaam. Deze jongeren vinden het lastig contact te maken en vriendschappen op te bouwen. Daarom starten we, de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Reusel-De Mierden en Cordaad Welzijn, het programma Join Us, wat deze jongeren sociaal sterker maakt!

Socialer en zelfverzekerder

Er zijn vier groepen in de Kempen: twee voor jongeren tussen 12 en 18 jaar en twee voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Iedere twee weken ontmoeten zij elkaar. Ze kiezen en organiseren zelf allerlei activiteiten, zoals gamen, films kijken, spelletjes doen of een uitje. Er zijn ervaren begeleiders aanwezig die de jongeren helpen met het verbeteren van sociale vaardigheden en het versterken van hun zelfbeeld. De bijeenkomsten zijn in Bladel en in Bergeijk. Jongeren mogen zelf kiezen waar ze aansluiten.

Altijd jezelf zijn

Lola vertelt over haar deelname aan Join Us: 'Ik had het gevoel dat niemand me leuk vond en dat ik niet goed genoeg was. Ik heb toen op internet gezocht of er iets bestond waar je vrienden kon maken. Zo kwam ik bij Join Us.' Inmiddels is Lola uitgestroomd en blikt ze terug. 'Bij Join Us kun je altijd jezelf zijn en je wordt er een stuk zelfverzekerder van. Ik merkte bij Join Us dat ik wél goed genoeg was en kan nu op andere plekken ook beter laten zien wie ik ben!'

Kom erbij. Join Us!

Ben je nieuwsgierig naar Join Us? Iedereen is van harte welkom! Kijk voor meer informatie en ervaringsverhalen op www.join-us.nu/nl/doe-mee/real-life 

Op www.join-us.nu/nl/locatie/bergeijk en  www.join-us.nu/nl/locatie/bladel lees je de informatie over de groepen in de Kempen en kun je je aanmelden.

Join Us is een programma van #Kempenbranie; welbevinden van jongeren is een van de speerpunten om ervoor te zorgen dat jongeren gezond en kansrijk kunnen opgroeien.  

Artikel Join Us Kempen Eindhovens Dagblad 20 mei 2022