Wanneer is er sprake van grensoverschrijdend gedrag? En waarom doe je er verstandig aan hier aandacht aan te besteden als vereniging? Dat zijn de twee hoofdvragen waar tijdens de verdiepingscursus grensoverschrijdend gedrag de focus op ligt. De cursus voor vrijwilligers van verenigingen in de Kempen gaat op 15 februari van start!

Voorbeelden van grensoverschrijdend gedrag zijn schelden, pesten, onredelijke verwachtingen/eisen, bedreiging, geweld en lichamelijk of geestelijk misbruik. Grensoverschrijdend gedrag heeft een enorm negatieve impact op individuen en de vereniging als geheel. Maar welke afspraken maak je en hoe leef je ze na? Hoe spreek je elkaar op een positieve en respectvolle manier aan? En wat doe je als er iets gebeurt waarover je het niet eerder hebt gehad? Waar kun je hulp krijgen?

Nog een enkele plek vrij!

Er zijn veel aanmeldingen binnengekomen voor de cursus. Vanwege de coronamaatregelen en de nieuwe data kan het echter zo zijn dat deelnemers zich afmelden. Dan komt er een enkele plek vrij. Wil je er bij zijn? Meld je dan aan via k.soontiens@reuseldemierden.nl! Als de module vol zit, kom je op een wachtlijst.