We leven in een veeleisende en snel veranderende maatschappij. Ruim een kwart van de 12-18 jarigen in de Kempen voelt zich vaak of zeer vaak gestrest. Vaak door school of huiswerk of door alles wat hij/zij moet doen denk aan bijbaantje, sporten en social media. 

Om jongeren te helpen stress en het gevoel van overbelasting te verminderen bieden de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden begin 2022 weer een nieuwe The Lab of Life training aan voor jongeren. Met deze training leren jongeren hoe ze zelf om kunnen gaan met hun energie en hoe ze de regie kunnen pakken over hun dagelijkse leven zodat ze weer lekkerder in hun vel zitten.  

Hoe ziet de training eruit?

De groepstraining bestaat uit vijf sessies van twee uur die om de week plaatsvinden. Onder begeleiding van een gecertificeerd trainer gaan jongeren op zoek naar wat echt bij hen past en waar ze energie van krijgen. Ze leren handelen vanuit intrinsieke motivatie en om te gaan met alle prikkels die dagelijks op hen afkomen. Ook leren ze doelen stellen waarmee ze kunnen werken aan een goede balans tussen hun school- en privé activiteiten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een wetenschappelijk bewezen effectieve methodiek om duurzame gedragsverandering te realiseren en te borgen. 

 

Meer informatie of aanmelden? 

Inschrijven is mogelijk voor alle jongeren van 12 tot en met 18 jaar uit de 4 gemeenten. Eind januari  start de eerstvolgende training. Deelname aan trainingen wordt vergoed door de 4 gemeenten. Let op; vol = vol! Wil je meer informatie of aanmelden? Dat kan via info@suzannevangompel.nl

Deze training komt voort uit #Kempenbranie; een aanpak die inzet op het positief beïnvloeden van jongeren en hun omgeving.