De kranten staan vol alarmerende berichten over de zorgelijke mentale gezondheid van jongeren. Teleurstelling, stress en emoties horen bij het leven, maar niet ieder kind weet hoe hij of zij hiermee om moet gaan. Daarom organiseert Kempenbranie samen met Bibliotheek Bladel een lezing voor ouders van jongeren tot 18 jaar over ontwikkelingen in de mentale gezondheid van deze jongeren, en waarom het zo belangrijk is om hiervoor al op jonge leeftijd aandacht te hebben. Het creëren van een stimulerende en gezonde omgeving waarin jongeren kunnen opgroeien is waar Kempenbranie zich voor inzet.

Programma

De avond begint met een lezing van Elsbeth Kuysters, moeder, psycholoog en schrijver. Naast haar beroep als psycholoog is Elsbeth als moeder ook ervaringsdeskundige van een kind met mentale problemen. Bovendien is Elsbeth medeoprichtster van de Stichting Saarisnietgek, welke de mentale gezondheid van kinderen op een laagdrempelige wijze bespreekbaar beoogt te maken.

Elsbeth van Genuchten, jeugdverpleegkundige van JGZ GGD, geeft vervolgens een lezing over het vergroten van de mentale weerbaarheid bij kinderen. Tijdens haar lezing zal zij hiervoor verschillende tips en tools geven. Daarnaast sluiten de jeugdcoaches van Cordaad Welzijn aan en wordt het belang van #Kempenbranie toegelicht. Uiteraard is er op deze avond gelegenheid om vragen te stellen aan de sprekers. 

Tekening met in het midden een muur waartegen aan beide kanten een meisje zit, het ene meisje is positief en praat, het andere meisje is somber en in gedachten

Aanmelden en meer info

De informatieavond vindt plaats op donderdag 23 maart 2023 vanaf 19.00 uur in Bibliotheek Bladel, Markt 4 en de toegang is gratis. 

Aanmelden lezing 'Mentale gezondheid bij jongeren tot 18 jaar'

Let op: er zijn maximaal 50 plekken beschikbaar.

Logo Bibliotheek De Kempen

Laatste nieuws...

  • Zegt jouw kind ‘nee’ tegen drank, drugs en roken?

    De zomer is voor jongeren een prachtige tijd; dagjes weg en met vrienden leuke dingen doen! Toch liggen verleidingen op de loer! 

  • Join Us helpt en maakt jongeren sociaal sterker!

    Van de jongeren van 12 tot 18 jaar in de Kempen is maar liefst 26% eenzaam. Van de jongeren van 19 tot 24 jaar, is 34% eenzaam. Deze jongeren vinden het lastig contact te maken en vriendschappen op te bouwen. Daarom starten we het programma Join Us, wat deze jongeren sociaal sterker maakt!

  • Opening Mobile Spot bij Pius X-College

    De Mobile Spot is een rijdende ontmoetingsplek voor jongeren, opgezet door de gemeenten Bladel, Bergeijk, Eersel en Reusel-De Mierden.