Wat kies jij? Afspraken met je kind tijdens Carnaval

Maak jij goede afspraken met je kind over carnaval?

En geef jij het goede voorbeeld?   

Wist je dat:

  • Ouders meer invloed op hun kind hebben dan ze zelf denken? Uit onderzoek blijkt dat 70% van de jongeren zich laat leiden door hun ouders.
  • Veel ouders afspraken maken over roken, maar slechts weinig over drinken.
  • We denken dat we streng zijn, maar uit onderzoek blijkt dat onze kinderen ons niet zo streng vinden.
  • Het verstandig is om concrete afspraken te maken met je puber over alcohol. Drink niet teveel is voor een ouder 2 biertjes maar voor een puber misschien wel 8. Het is ook verstandig om hier op tijd mee te beginnen.
  • Drank in de voorraadkast heel aantrekkelijk is voor pubers? Weet jij hoeveel drank je in huis hebt? En of je het zou merken als je puber het zou pakken? Zet het weg.
  • Verder wist je natuurlijk al dat kinderen vooral doen wat jij doet in plaats van doen wat jij zegt. Het is dus erg belangrijk om het goede voorbeeld te geven.

     Meer tips over het maken van afspraken met je kind vind je op www.nix.nl .

Het gebruiken van een valse ID? Geen goed IDEE!

De uitgaansgelegenheden in de Kempen laten veelal geen jongeren onder de 16 of 18 jaar toe. Hierop wordt ook tijdens de carnaval  gecontroleerd. Dit heeft alles te maken met het strenge toezicht op de verkoop van alcohol aan minderjarigen. De horeca in onze gemeenten wordt hierdoor vaker dan eens geconfronteerd met 16- of 18-minners die met een vals identiteitsbewijs of een ID van iemand anders binnen proberen te komen. Dit is echter een misdrijf waar streng tegen opgetreden wordt. Wie aan misbruik van identiteitsbewijzen doet kan rekenen op een Halt-straf of zelfs een strafblad krijgen.

.

Startdatum van het evenement 21-02-2020
Einddatum van het evenement 26-02-2020